Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
A wikipédia az internet értelmező kézi szótára. Gigantikus adathalmaza bárki által szerkeszthető, így sokan vitakoznak arról, hogy a benne fellelhető tartalmak mennyire valósak. Általában azok, ezt bárki bizonyíthatja, aki már használta vagy használja a wiki-t, kisebb szépséghibákkal persze. Az eddigi szöveges adatlapokból és képekből most egy új szolgáltatást készített a szolgáltató. A qwiki alapvetően a wikipédia oldalakból táplálkozó információk alapján és egy beszédszoftver segítségével rövid képes demó videóban mutat be egy-egy helyet, miközben egy digitális hang elmondja nekünk az alapvető tudnivalókat. Gyorsan meg is néztük, hogy mit tud Pécsről.
 
 
Peksz, ahogy az oldal mondja igazából Pécs. Talán ennyiben ki is merül a hibalista a demográfiai és földrajzi adatokkal, a beszéd mellett felirattal és rengeteg képpel operáló oldal kapcsán. Szó esik 2010-ről és a városban történt fejlesztésekről, közben fel-felbukkannak újabb és újabb képek a városról. Hasznos funkció az is, hogy Pécs kapcsán a program rögtön felajánlja egy találati listában többek között a Mecseket, a Széchenyi teret és Villányt is.
A rövid demo végén van azért még egy kisebb féligazság is: a szöveg szerint a városban újonnan létrehozott kulturális intézmények legtöbbje még készül, ennek ellenére már csak a Zsolnay Kulturális Negyed vár az átadásra. Ennyit elnézünk neki.
 

 

1 komment

Címkék: varos

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr723319946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.10.22. 07:44:59

Bár pár témánál már javasoltam a linket, én ezt tartom a legjobbnak !
www.pecskep.hu/logic/pages/showdir.php?dir=58&base=1
És a bal sarokban rákattintani a további helyekre !
süti beállítások módosítása