Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Az Eozin Magazin egyik cikkének kommentjében hívta fel figyelmünket Úz György arra, hogy a Zsindelyes Pálinkafőzde idei ágyas meggypálinkáját, melyet a ma már eredet védett Újfehértói Fürtös Meggyből készítik, és fél évig érlelik gyümölcsön, Zsolnay pálinkásüvegekbe töltik. A palackokat és a nedűket szeptember 3-án láthatta és kóstolhatta először a nagyközönség az ötödik Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztiválon.
 
 
Érdekes és hagyománytisztelő pálinkakészítési eljárással készülnek a Zsindelyes pálinkák, ugyanis több helyről is áldást kérnek rá, 77 napig egy kolostorban szerzetesek vigyázzák és csak ezek után kerülnek vissza a főzdébe – olvasható a moksha.hu oldalon.
Különleges pálinkát különleges palackba illő tölteni, talán valami hasonló gondolatmenet nyomán született meg az együttműködés a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Zsindelyes Pálinkafőzde között, melynek eredményeként egy ízléses, egyedi, a hagyományos formákat, motívumokat idéző palack született meg, melynek alakja két meggymag egybefonódását szimbolizálja.
 
 
Tényleg gusztusos a kis piros-fehér palack, olyannyira, hogy mindjárt rendelek is egyet, pedig nem is tudom, hogy mi van benne, csak sejtem, hogy valami mennyei íz.
 
Fotók: Myreille – moksha.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr733206514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.09.08. 05:44:59

Hogy hol a legolcsóbb (?)-én nem tudom. Mindenesetre itt megnézhető pl. az újfehértói meggypálinka ára. Igaz,még nem "Zsolnayba" töltve.
www.palinkamuhely.hu/Zsindelyes_palinkak-o41
süti beállítások módosítása