Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

 

Van egy hely a városban ahová ha belép valaki először, hirtelen zavarba jön, hogy rossz helyre nyitott be, ez biztos valakinek a lakása, ez nem az a hely amit mondtak. Pedig de. A Szoba tényleg egy lakás, annyi különbséggel, hogy itt mindig itthon vannak, és minden helység nappali. És a lakók vendégek és képzőművészek.

 

A Király utcából nyíló Boltív köz sikátorszerű átjáróján keresztül haladva nyithatunk be a Szoba nevű lakásgaléria, kávézó és közösségi tér ajtaján. Jobban mondva a lépcsőházba, mivel a hely az elsőn van. Befogadó képessége limitált, de volt már itt 50 embernél is több kiállításmegnyitón. A Szoba a pécsi modern képzőművészet képviselőinek közkedvelt találkozó- és kiállítóhelye. Rajtuk kívül persze fővárosi és más hazai városok művészei is megfordultak már itt műveikkel. A legújabb képzőművészeti irányok és műfajok a street art-tól kezdve a graffitin keresztül a stencil art-ig megférnek a Szoba falai között, akárcsak a filmvetítések, mini party-k és a zsebkendőnyi méretű konyhából kialakított büfében kapható alkoholt tartalmazó és nem tartalmazó italok. A Szoba tulajdonképpen az open air romkocsmák lakásváltozata, a miliő jellegzetességét szüleink és nagyszüleink bútorzata adja. No meg a falakon folyamatosan megtekinthető alkotások.

 

A helyhez tartozó teraszon pedig a koszosabb és büdösebb műfajok, mint például a graffiti élőben is megmutatkozik. Az Artenoon sorozat keretében szombat délutánonként egy-egy neves fújkász látogat el Pécsre, hogy kéznyomát élőben és teljesen legális keretek között otthagyja a falon. Munkáját és technikáját élőben is el lehet lesni, sőt mindeközben bakelitről szól majd a hip-hop az autentikus élmény biztosítása érdekében. Most hétvégén a budapesti Hoek, polgári nevén Riez József várható, aki többedmagával, a Hungarians Finest csapat tagjaként 2009-ben a világ egyetlen hivatalos graffitiversenyének első helyét szerezte meg.

 

A dzsembori délután 4-kor kezdődik, bővebb infó a hely facebook oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr193047550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása