Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Váratlan fordulatnak vélt dolog történt illetve tulajdonképpen nem történt meg a hétvégi, pécsi Kolin koncertes balhéval kapcsolatban. Mint azt már számos helyen kivesézték, a zenekar énekesét valaki arcon ütötte, mire az előadó hivatalos közleményben „lemocsárividékezte” Magyarország Budapesten kívüli területét. Állítólag bocsánatot kért a ma reggeli Mokkában a TV2-n, de igazából csak annyi hangzott el, hogy „levontam a következtetéseket”.
 

Hogy kicsit részletezzem a dolgot, a polgárpukkasztó ruháiról és meglehetősen forró hangulatú előadásairól, na meg rádiós slágereiről is ismert Kolin egy dán bandával, az LSD On CIA-jel lépett fel a pécsi Est Caféban. A koncerten az énekes, Linczényi Márk itt is kiválasztott egy csajt a közönségből, akit felsegített a színpadra és egy „hosszas” csókba bonyolódott vele. Az orális aktus meg is történt annak rendje és módja szerint, ám pofonba fulladt: mint utóbb kiderült, a csaj exének nem tetszett túlzottan az eset és ököllel jutalmazta az énekest.
Az esetről először a vidget.hu számolt be, azóta persze minden lap és a közösségi oldalakon szinte minden második ember megemlékezett az esetről (sőt még facebook csoport is született ez ügyben: 8 millió "mocsári szörny" ökle elnevezéssel), amiben valójában nem is az ütés a legzaftosabb jellemző, hanem Márk nyilatkozata, amit azután adott ki, miután összevarrták a száját kívül-belül. Ebben ugyanis van egy mondat, ami nagyon kiverte a biztosítékot vidéken: „Az ütés nem fájt, a varrás nem fájt, inkább a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik. Több országot érintő európai turnéra készülünk a dán barátainkkal, akik most azt látják, hogy van egy ország, ahol vidéken az előadókat megüthetik a színpadon.”
Mint ember, zenehallgató és szintén gyakorló zenész ezt hasonlóképpen hisztinek és visszavonhatatlan sértésnek tartom, akárcsak sokan mások, akiknek szinte egybehangzó és elutasító kommentjeit sikerült elolvasnom egy csomó helyen.
Ennyit az esetről, inkább nézzük meg a nagyvilágban milyen reakciók születnek hasonló helyzetekben:
A legsajnálatosabbak közé tartozik például, amikor a Pantera gitárosát, Dimebag Darrelt szabályosan lelőtték a színpadon, szintén azért mert valaki megharagudott rá. Márk hozzá képest szerencsésnek mondhatja magát.
Henry Rollinshoz képest viszont még gyúrnia kell, ő így kezeli a közönséget:
 
 
Axl Rose meg így ment neki a mocsári szörnyeknek '91-ben egy Guns 'n' Roses koncerten:
 
 
Egyébként a színpadi csókot nem a Kolin találta fel, a jó öreg popikon, Robbie Williams is rendszert csinált már belőle:
 
 
És akkor a végén jöjjön a picsogás nagymestere, maga az ufókkal kokettáló Pataky Attila, aki egy paradicsomtól kapott agymenést az egyik koncerten:
 
 
Kolin Márkó állítólag bocsánatot kért a hirtelen felindulásból tett kijelentés miatt, de a videó nem erről tanúskodik, ő inkább csak levonta a következtetéseket.
 
Lényeg a lényeg, az I. Zsolnay Fesztiválon ilyen biztos, hogy nem lesz, maximum csak annyi, hogy ránk küldenek egy-két hangorkánt a színpadról, amit tapsviharral lehet majd honorálni...

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr714380939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.04.18. 07:26:00

Tipp : Reéh György emléktáblájának megkoszorúzása - ma. (04/18) stb.
süti beállítások módosítása