Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

A legendás útikönyv kiadó, a Lonely Planet tavaly ősszel szavazást indított 100 Nagyszerű Klub címmel, hogy megtalálja a világ legjobb szórakozóhelyét. Az indulók között hazai részről az A38 állóhajó és a szintén budapesti Szimpla kerültek be a kompetícióba. Az A38 jelenleg az első helyen áll. A voksokat még február 21-ig várják a Lonely Planet oldalán. De mi köze az Artemovszk 38-nak Pécshez?
 
A Petőfi-híd budai hídfőjénél horgonyzó, 1968-ban épült uszály 2003 áprilisa óta szolgál jelenlegi helyén, mint koncerthajó, kulturális központ és étterem. Elsősorban zenei helyszín, jól mutatja ezt a számos fellépő és program, de kiállítások és egyéb rendezvények is helyet kapnak itt időnként, amellett, hogy egy nagyon színvonalas étterem is található a fedélzeten.
 

A hajó gyomrában lévő hatalmas koncertterem és a tavasztól őszig használható tetőterasz már számos pécsi zenakar és DJ bemutatkozási terepe lehetett, többek között ezért örülünk az A38 sikerének. Ha csak a nagyokat említem megfordult már itt a 30Y és a Kiscsillag is, de pengetett már a hajón a Psycho Mutants is. A Fiatal Pornósztárok is számtalanszor pörgették itt lemezeiket, sőt még jómagam is megfordultam a hajó gyomrában kialakított színpad deszkáin, ugyanúgy ahogy a tetőteraszon is egy kis laza MC-zés céljából.
 

30y az A38-on
 
Volt olyan, aki rajta is maradt az A38 fílingen. A korábban Pécsett tevékenykedő MaxFactor, alias Moravcsik Béla is rendszeres vendég a hajó lemezjátszói mögött, és a Berger testvérek, azaz a DJ, Bergi és az ismert énekesnő Dalma is dolgoztak/dolgoznak itt.
 
Sőt, azt is érdemes megemlíteni, hogy a kultúr-uszály egyik vezetője is a környékből való, úgyhogy vonatkozás tekintetében van közünk a sikerükhöz.
 
Aki még nem szavazott, tegye meg a Lonely Planet oldalán, nem semmi lesz megnyerni ezt a komoly versenyt!
 
Fotók, képek: A38, Lonely Planet

4 komment

Címkék: zene város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr504100581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.02.14. 05:53:13

Lehet bennem a hiba, de ha az A38 -ra katt' akkor nem működik.
Nem kritika !- mert a neten meg lehet találni más helyen is.

Emceze 2012.02.14. 09:36:08

Köszönjük futótűz, a hiba a mi készülékünkben volt! Javítottuk!

futótűz 2012.02.17. 21:32:41

Bocs' hogy ide írom.
Esetleg ajánlom ki-ki figyelmébe :
epiteszforum.hu/node/20515
és az ajánlott www.velenceibiennale.com
(Csak-csak pécsiek, fiatalok, nyertesek -stb.)
süti beállítások módosítása